-만두 Mandoo (Dumpling)
재료: 양배추, 두부, 만두피
Ingredients: Cabbage 1, Tofu 2, Dumpling skin 3
양배추 먼저 채썰어서 다져서 살짝 절여 두부 + 양배추, 후추, 소금만 넣고 만두를 속 빵빵 빚는다.
Slice cabbage and salt. Let it sit until soft enough to squeeze out water.
Squeeze water out of tofu.
Mix cabbage, tofu, salt, black pepper.
Make mandoo, fill the mix as much as you can, with dumpling skin.
15분간 찐다.
Steam for 15 min.
-과일 샐러드 Fruit salad
재료: 가지고 있는 과일 아무거나 (사과, 망고, 바나나), 케첩,비건 마요네이즈,감식초, 레몬청
Ingredients: Any fruit you like apple, mango, banana, ketchup, vegan mayo, persimmon vinegar, lemon cheong
과일을 먹기 좋은 크기로 잘라 케첩, 비건 마요, 감식초, 레몬청 조금씩을 넣고 섞는다.
Cut fruits into bite size
Mix with little bit of Ketchup, Vegan Mayo, Persimmon Vinegar, and Lemon Cheong(Grind lemon with honey)
-양념간장(간장, 식초, 고춧가루 혹은 청양고추 다진거)
Soy sauce, vinegar, Red pepper powder or diced green pepper