메뉴:
1. 순두부찌개 덮밥Soon-doo-boo Jjigae over rice (Silken tofu stew over rice)
2. 양배추 겉절이 Korean Style-Cabbage Salad
3. 오이무침 Cucumber salad
레시피:
1. 순두부 찌개 Soon-Doo-Boo Jjigae
- 다시물을 국보다는 조금 우린다. Make soup base with Da-Si-Ma and less water than regular soup base.
- 호박, 김치, 아스파라거스, 고사리 Zucchini, Kimchi, Asparagus, Go-sa-ri (Fern)
호박은 반달 모양으로 썰고, 나머지는 쫑쫑 썰어둔다. Slice Zucchini into half moon shapes. Dice all other ingredients.
- 고추 기름을 낸다. Red peppers infused oil
고추기름은 고춧가루 한스푼에 올리브 오일 두스푼의 비율로 넣어 약불에서 볶고, 연기가 올라오면 불에서 내려 채에 걸러, 기름만 사용한다. The ratio to make red pepper spiced oil = 1 T crushed dried red pepper : 2 T Olive oil. Heat the olive oil and the korean red pepper powder over the low heat, just until it begins to smoke. Strain the oil to remove the crushed red pepper and use just oil.
- 고추기름에 야채를 넣고 볶다가 다시물을 넣고 바글바글 끓인다. Stir fry all vegetables with red pepper oil over medium high heat. Add the soup base and bring to boil over high heat.
- 간장으로 간한다. Add soy sauce to taste
2. 밥위에 순두부 찌개를 얹고 김을 뿌려 낸다. Serve the Soon-Doo-Boo Jjigae over rice.
3. 양배추 겉절이 Cabbage Salad
- 양배추는 사방 2cm크기로 네모랗게 썰어 소금에 절인다. Cut the cabbage into square, 2*2 cm. Salt chopped cabbage and let it rest until the cabbage become soften. 숨이 죽으면 물에 헹군다. Rinse the cabbage.
- 고춧가루, 매실 엑기스, 깨소금, 간장 으로 간하여 버무린다. Mix the cabbage with rdd pepper powder, Mae-sil syrup, sesame seeds, and soy sauce.
- 바질을 뿌려준다. Add dried or fresh basil.
4. 오이무침Cucumber Salad
- 오이는 길이 5cm 로 썰고, 4등분 한다. Cut cucumber in 5cm long piece and quarter width wise.
-식초, 설탕, 고추장, 레몬즙을 넣어 버무린다. Mix with vinegar, sugar Go-Chu-Jang, and lemon juice.