메뉴:
1. 잔치국수 (김치+호박+버섯) So-myun Noodle Soup with kimchi, zucchini and mushroom
2.무전 + 초고추장 Pan-fried Korean radish with sweet and sour pepper sauce
3.겉절이 Fresh pickled green leafy vegetable
4.매실장아찌 (우매보시) Umeboshi
레시피:
1.잔치국수
-국물은 버섯, 다시마, 가죽나무 가지 등을 우려 맛있게 낸다. Make soup base with mushroom, sea tangle and dried ailanthus branch and leaves.
*고명 Garnish
-김치는 쫑쫑 썰어 한 사람에 2숟가락 정도로 얹을 수 있게 간장을 조금 넣고 살짝 볶아 둔다.
Dice kimchi and stir fry with soy sauce. Garnish about two spoons per serving.
-호박과 버섯도 채썰어 살짝 볶는다. Stir fry the shredded zucchini and mushroom.
2.무전 Pan-fried korean radish
-무는먼저 네모랗게 썰어서 쪄둔다. 반죽입혀 부친다. Cut the Korean radish into 3 pieces. Slice the Korean radish into rectangular pieces and steam. Batter and pan fry them.
밀가루 반죽은 풀빵 반죽처럼 흐르듯이 반죽하고, 냉장고에 넣어두면 쫄깃해진다. For the batter, make it watery like pancake mix and store it in a refrigerator for a while to make it chewy.
3. 겉절이 Fresh pickled green leafy vegetable
상추/ 애기배추/ 배추 등 이파리가 있는 채소로 겉절이를 만든다. 양념장을 미리 만들어 둔다.
Chop green leafy vegetables such as lettuce, savoy cabbage or Napa cabbage else.
Make sauce with soy sauce, powdered red pepper, plum extract, sesame seed oil and sesame seed. Mix them together.