파스타 Pasta
재료ㅡ파스타(짧은), 식물밀크, 밀가루, 가루치즈약간, 후추, 소금, 양송이버섯 한팩.
Ingredients: Pasta (any short pasta), Plant based milk (Oat milk was used), Parmesan cheese, Black pepper, Salt, White mushroom
-송이를 생긴 모양이 나오게 얇게 슬라이스 한다.
Slice white mushrooms thinly with stem.
-송이 살짝 볶아 풀 죽으면, 오트밀크 (한 사람에 한 공기양) 넣고 끓으면, 밀가루를 넣어 소스 묽기를 적당히 만든다. (밀가루는 오트밀크에 풀어서 묽기를 봐가면서 넣는다.)
Saute white mushroom with olive oil until it gets soft, add oat milk (one rice bowl size of oat milk per serving) and bring to boil. Add flour slurry to thicken the sauce as desired.
-적당한 때 파스타 삶은 거 넣고 한번 부글부글 끓인후, 소금과 치즈가루 간을 하고, 후추를 뿌린다.
Add cooked past, toss for 1-2 minutes until sauce thicken and coat the pasta.
아스파라거스 Asparagus
재료ㅡ아스파라거스 1과 1/2단. 양념고추장. 청고추2
Ingredients: Asparagus 1 1/2 bunch, Gochujang sauce, Green pepper 2
- 아스파라거스를 살짝 데친다.
Cook Asparagus until bright and tender about 1-3 minute in boiling water.
- 3등분 한다. (미리 잘라서 데치면 맛있는게 다 나감. )
Cut asparagus into 3 pieces.
- 뜨거울 때, 양념고추장 청고추 다진거 넣고 후루룩 무친다. (양념고추장은 고추장, 진간장 약간, 매실청, 감식초, 참기름, 깨소금.)
Mix with Gochujang sauce (Gojujang, Soy sauce, Maesil syrup, Persimmon vinegar, Sesame seed oil, and Sesame seed)
밑반찬 총각무김치 조림
Serve with Chong-gak Kimch jolim