* 배추김치 한포기 물에 헹궈 쏭쏭 썬다.
Rinse and chop a head of Baechu (Napa-cabbage) kimchi. * 진간장 조금 후추, 들기름, 넣고 조물거려 한 30분 두어, 간이 배개 한다. Mix chopped kimchi with soy sauce, sprinkle of black pepper, patella seed oil and let it sit for 30 minute * 씻어서 한시간 담가놓은 쌀 5인분과 함께 밥을 짓는다. 밥물 그냥 자작하게. Wash 5 servings of rice and soak in water about 1 hour. Cook rice with kimchi mixture. Use less water to cook the rice than normal rice cooking 감자조림 Gamja jolim-Potato boiled down in soy sauce * 감자 4 풋고추3 당근1 표고버섯 3
4 potatoes, 3 green peppers, 1 carrot, 3 shitake mushroom * 양념 ㅡ 간장, 메이플시럽, 버섯 가루. 소금,후추,바질가루조금. 올리브기름.
Sauce- soy sauce, maple syrup, mushroom powder, salt, black pepper, hint of basil, olive oil * 감자 깍둑 썰어서 물로 한번 헹군후, 풋고추썰고 당근 채썰고 표고 채썰어 넣고 올리브기름넣고 한번 살짝 볶다가 감자가 약간 투명해지면.
Dice potatoes and rinse under cold water. shred green pepper, carrot, and shitake mushroom. Stir fry them with olive oil, until the potatoes turn pale color. * 물 1컵, 위의 양념 넣고 자작하게 조린다.
Add 1 cup of water and sauce. Cook it until the liquid reduced by 1/3. 싱거운 양념간장 Mild seasoning soy sauce * 슬란츠로, 간장, 고추가루,다싯물 조금,ㅡ 없으면 물 Chopped cilantro, soy sauce, Gochugaru-red pepper powder, Dasimul-vegetable broth, or water. Mix all together. * 슬란츠로 다진후 나머지 양념넣고 비빔간장 만들어서 김치밥에 낸다. Garnish mild seasoning soy sauce on the rice and serve.