배추 겉절이 (Baechu Salad)
-배추를 반으로 자르고 속의 잎을 어슷어슷 칼로 쳐서 소금 뿌려 살짝 데친다.
Cut the Baechu longitudinally, and use soft inner parts of it. Slant the leaves and lightly cook in boiling salted water. Drain the water and squeeze out the water.
꼭 짜서 초고추장(깨소금, 고추장, 참기름, 맛간장 약간, 설탕, 다진고추)에 조물조물 무친다.
Mix with Chgochujang (sesame seed, gochujang, sesame seed oil, soy sauce, sugar, diced green pepper)
카레 (Curry)
-감자 큰거 1, 당근1, 아스파라거스 1/2단, 배추 약간, 표고버섯 5, 옥수수 캔 중간 사이즈 1
Potato1, carrot 1, asparagus 5-6, baech (Use the leftover outer parts from Baechu salad), shiitake mushroom 5, medium sized canned corn
모든 재로 적당히 썰어 올리브유에 소금 약간해서 볶다가 어느정도 익으면 물 4컵넣고 끓으면, 카레 1팩 넣고 한소끔 끓인다.
Dice all ingredients. stir fry potato and carrot with olive oil and salt. If potato and carrot are lightly cooked, add asparagus, Baech, shiitake mushroom, corn and 4 cups of water. When the water starts boil, add 1 pack of Curry powder or stick and let then boil about 10 to 15 min.
올리브 밑반찬
Serve with Olives
-아시나요?
카레에 옥수수를 넣으면 뜨거운 성질의 카레와 차가운 성질의 옥수수가 만나 음식이 중화가 된다.