***장국수 (Korean - Fermented soybean paste soup with noodle)
국수. . 된장 1스푼.고명으로 배추김치썰은 거 한스푼 퍼 퍼슨. 김 조금. 깨소금
Ingredients: Noodle, Dwen-jang(korean fermented soybean paste) 1spoon, Garnish: 1 spoon Kimchi per person, Gim, sesame seeds
ㅡ채수를 맛나게 낸다. 채수가 끓는동안
- Make vegetable broth.
ㅡ국수를 살짝 삶아 건져둔다.
- Boil noodles a half way done. Take noodles out and set a side.
ㅡ채수가 끓으면 국수 넣고 된장 넣고 우루루 끓인다.
- If the vegetable broth starts boiling, add noodle and Dwen-jang. Cook until noodles done.
ㅡ간한 뒤, 그릇에 담고, 고명 올린다.
- Season with salt and soy sauce.
-Serve with Gim and sesame seed on top.
***호박 조림 Zucchini Jorim
호박2 양념간장. 표고버섯4. 시럽. 들기름
Ingredients: Zucchini 2, soy sauce, red pepper powder, small diced green pepper, Shitake mushroom, maple syrup, perilla oil
ㅡ호박 썰어서 재료 넣고 살짝 재워 뒀다가. 물 호박 이마 정도 넣고, 오래 졸여준다.
- Dice zucchini into bite size, add all other ingredients and set a side.
- Add water till ingredients are covered a half way.
- Boil it down for long time.
***밑반찬 총각김치
Serve with Chong-Gak-Kimchi