20210825
된장찌개 Bean paste stew
ㅡ재료, 된장1Ts,호박1/2 감자1/2 아스파라가스1/2단. 풋고추3 표고버섯불린거2 고추가루 밀가루 1ts 국간장
Ingredients: Bean paste 1 Ts, Zucchini 1/2, potato 1/2, asparagus 1/2 bundle, green pepper 3, shitake mushroom 2 (soaked in water), red pepper powder 1ts, flour 1/2 ts, soy sauce (for soup).
ㅡ모든 채소재료 손톱크기로 깍둑썬다.
Dice all the vegetables into cubes width of your fingernail.
ㅡ냄비에 넣고 기름약간 넣고, 고추가루 약간 넣고 물 조금 넣고 살짝 볶아준다. 감자 투명해지면,
Stir fry vegetables in a pot with little bit of oil, red pepper powder, and water until the potatoes are translucent around the edge.
ㅡ 물 3컵 붓고 된장, 밀가루 넣고 한소끔 끓인다.
Add 3 cups of water, bean paste and flour. Bring into boil.
ㅡ마지막에 국간장으로 간한다
Season with soy sauce (for soup)
긴양송이 구이 Roasted Clamshell mushroom
ㅡ재료, 긴양송이 중간치 5개 소금 후추 참기름
Medium sizes of Clamshell mushroom 5, salt, pepper and sesame seed oil
ㅡ양송이를 2미리 정도 세로로 슬라이스
Slice lengthwise and 2 mm thickness.
ㅡ소금 후추 참기름 뿌려서 살짝 기죽인다.
Sprinkle salt, pepper and sesame seed oil to soften.
ㅡ에어 프라이에 넣고 익힌다.
Cook in air fryer.
밑반찬
ㅡ배추물김치, 올리브.
Serve with Mul-Kinchi and Olives.