07052020 - ***체계장. Chae-Gyejang (Spicy vegetable soup)
ㅡMake red pepper infused oil. 고추기름을 낸다.
The ratio to make red pepper spiced oil = 1 T crushed dried red pepper : 2 T Olive oil. Heat the olive oil and the korean red pepper powder over the low heat, just until it begins to smoke. Strain the oil to remove the crushed red pepper and use just oil.
ㅡGajuk broth for soup base is preferred. 가죽 다싯물을 준비해 놓으면 좋다. 없어도 됨.
ㅡMix vegetables, black pepper, mushroom powder, soy sauce, maesil syrup, and lightly stir fry with red pepper infused oil to marinate the ingredient until steam is rised. 고추기름에 준비된 채소와 나물을 넣고 후추,버섯가루, 간장,매실액기스를 넣고 훌 볶아 간이 나물에 배도록 한번 김을 올린다.
ㅡAdd water or gajuk broth and boil until vegetable are soft and fully cooked. Add salt for taste. 다싯물을 넣고 푹 끓인다. 간을 맞춘다.
***호박양념구이 호박 3개 Pan fried Zucchini with pepper soy sauce
ㅡCut zucchini into 2 mm thick slices and salt them.호박을 동그랗게 2미리 정도로 썰어 소금간 약간만 해둔다.
ㅡPan fry zucchini with light oil until they start brown. 팬에 기름을 조금만 두르고 노릇노릇 굽는다.
ㅡMake sauce with the soy sauce and finely chopped green pepper. Transfer zucchini onto a dish and place a quarter teaspoon of sauce on each zucchini when they are still hot. 양념간장을 고추 다져넣고 만들어서 다 익은 호박 구이를 넓은 접시에 펼쳐 놓고, 뜨거울 때 가운데에 이쁘게 한티스픈씩 놓는다.
***파프리카 샐러드 3개 Bell pepper salad.
ㅡCut bell peppers into squares. Get rid of seed and white pith. 파프리카 네모나게 썰어서, 먹기 바로 전에.
ㅡToss with lemon zest, salt, maesil syrup and black pepper and serve.레몬껍질 살짝 갈아넣고, 소금, 매실청, 후추, 조금 넣고 후루룩 무친다.
***배추 김치 Cabbage Kimchi.